Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gavrilița, nemulțumită de birocrația care sufocă mediul de afaceri

7 sep. 2022,, 11:03   Politică
2381 0

Premierul Natalia Gavrilița s-a arătat nemulțumită de birocrația care sufocă mediul de afaceri din Republica Moldova, atunci cînd un agent economic este nevoit să achite o taxă de stat simbolică de 90 de lei pentru publicitate, motiv pentru care a cerut explicații și soluții de la ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. Prim-ministra a calificat acest mecanism drept „un ghem de reglementări birocratice”.

„E de rîs și de plîns la cîte reglementări birocratice avem în Republica Moldova. Vreau ca fiacare ministru să ia în serios această sarcină. Avem un ghem de reglementări birocratice care au fost create pentru a scoate din oameni anumite plăți. Pentru a dezlega acest ghem este nevoie de efortul mai multor instituții. Am citit articolul lui David Smith. El povestește prin ce trebuie să treacă un antreprenor pentru a achita taxa de publicitate de 90 de lei. De 3 ori a trebuit să meargă la Academia de poliție și de 2 ori la ASP. Și exemple sînt mai multe. Vorbim de acest pașaport albastru pentru domeniul HoReCa. Dle Gaibu (Sergiu Gaibu, ministrul Economiei n.r) vorbim de dereglementare. Dar nu s-a întîmplat nimic timp de un an. Cît timp trebuie să treacă ca să vedem un proiect la guvern pentru dereglementare”, a declarat Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului, care i-a spus lui Gaibu ca pînă la sfîrșitul lunii septembrie vrea să vadă primele rezultate”, a spus Gavrilița, scrie Noi.md cu referire la Bani.md..

Drept răspuns, ministrul Gaibu a spus că în prezent se discută cu Ministerul Finanțelor și Serviciul Vamal. „Este vorba de autorizările de lucru unde trebuie să se implice toate ministerele”.

Precizăm că, astăzi, 7 septembrie, Cabinetul de miniștri s-au întrunit în ședință dis-de-dimineață, deși tradițional era la în fiecare miercuri, ora 15:00. Agenda include 17 subiecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?