Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Gavrilița îi răspunde Platformei DA, după solicitarea unei anchete penale pe cazul Uzinei de la Rîbnița

31 ian. 2022,, 16:26   Politică
3104 1

„Este un fals și dacă sînt dovezi, rog pe toți să le prezinte”. Astfel a comentat prim-ministra, Natalia Gavrilița, acuzațiile Platformei DA, cu privire la „unii demnitari din Guvern care au lobat interesele Uzinei Metalurgice din Rîbnița și retragerea solicitării către UE privind ridicarea restricțiilor de export a deșeurilor metalice în R. Moldova”.

„Este un fals despre interesul unor membri ai Guvernului, dacă sînt dovezi eu îi rog pe toți să le prezinte Guvernului și mie personal. Această presupunere este una falsă.

Scrisoarea pentru Comisia Europeană detaliază care este legislația națională aplicabilă în cazul importului anumitor deșeuri. Regimul de export din UE spre piața RM este un lucru, iar regimul de import este deja o politică care este controlată de RM.

Acest import încă nu are loc și această scrisoare trebuie să treacă o perioadă de decizii interne în cadrul UE. Noi considerăm că pîrghiile de influență sînt aici și nu trebuie să punem țara într-o listă care ne dezavantajează ca țară”, a spus prim-ministra, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

O declarație a prim-ministrei, Natalia Gavrilița, a ajuns subiect de dispută. Asociația Promo-LEX a declarat că „regretă declarația prim-Ministrei Natalia Gavrilița privind presupusul interes al Republicii Moldova în reluarea importului de fier vechi pentru uzina metalurgică din Rîbnița în condițiile evitării abordării problemelor și a cazurilor grave de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană”.


Ulterior, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a venit cu o reacțiile la acuzațiile. „Declarația că Guvernul nu acționează pentru protejarea drepturilor omului pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol nu corespunde adevărului. Subiectul se află în permanență pe agenda Cabinetului de miniștri și, în special, a Biroului politici de reintegrare”, a declarat Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?