X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gavrilița reacționează la decizia lui Ceban de a da în judecată Guvernul

31 ian. 2022,, 16:45   Politică
4504 30

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, susține că decizia ca noile tarife la gazele naturale să fie aplicate retroactiv, începînd cu 1 ianuarie, este una perfect legală.

Ba mai mult, aceasta se arată indignată de unii politicieni care, după părerea sa, folosesc în mod cinic criza gazelor sau pe cea din domeniul sănătății pentru a-și face capital politic, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

„Îmi pare rău cînd politicienii în mod cinic folosesc această situație dificilă, acum cînd avem criza energetică, criza în domeniul sănătății și încearcă să-și facă capital politic pe nevoile oamenilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

Potrivit ei, în contextul în care decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situație Excepționale, aceasta intră în împuternicirile acordate de Parlament.

„Vă reamintesc că noi operăm în contextul juridic al unei situații de urgență care este menită să asigure că toți consumatorii au acces la gaze naturale și nu rămîn fără încălzire în plină iarnă. Această decizie este perfect legală și cred că toți consumatorii vor putea urmări deznodămîntul acestei acțiuni”, a mai spus prim-ministra în cadrul unei conferințe de presă.


Între timp, primarul Capitalei, Ion Ceban a fost la Curtea de Apel Chișinău și a depus cererea prin care a dă în judecată Guvernul pentru decizia de aplica tariful la gaz retroactiv. Acesta a mai declarat că mîine, 1 februarie, va merge și la procuratură pentru a depune o plîngere împotriva deciziei.

Ion Ceban susține că, din cauza majorării tarifelor la resursele energetice, municipalitatea este obligată să achite peste 300 de milioane de lei suplimentar

„Din cauza prostiei guvernanților, plătim peste 300 de milioane de lei suplimentar, bani din care Primăria ar fi procurat încă 110 autobuze noi, ar fi reparat toate trotuarele din centrul capitalei, ar fi reparat capital 3 străzi similare străzii Albișoara, s-ar fi reparat și redeschis toate școlile închise anterior de Maia Sandu”, a mai declarat Ion Ceban.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?