COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Gavrilița: Avem șanse puține pentru că sîntem un Guvern anticorupție

6 feb. 2021,, 09:45   Politică
2016 6

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, spune că echipa guvernamentală pe care o va propune săptămîna viitoare în Parlament are șanse puține să treacă testul Legislativului, întrucît este un Guvern care va lovi în corupție și în schemele de delapidare a banilor publici.

Prim-ministrul desemnat mai spune că în eventualitatea în care va obține vot de încredere din partea deputaților, se va ocupa prioritar de gestionarea crizei economice și pandemice, informează IPN.

Candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, spune că, deși și-a format o echipă de oameni profesioniști și are un program de guvernare bazat pe depășirea crizei economice și pe scoaterea țării din izolare internațională, există șanse sporite ca acest Guvern să nu fie votat.

,,Avem șanse foarte puține, pentru că prezentăm cetățenilor un Guvern anticorupție, proeuropean, cu un program de guvernare serios, profesionist, care poate aduce mai multă justiție, mai multă dreptate, mai multă bunăstare, care poate scoate Moldova din izolare internațională”, a declarat premierul desemnat în cadrul emisiunii ,,Bună seara” de la postul public de televiziune.

Totuși, Natalia Gavrilița spune că toți membrii echipei sînt gata să preia guvernarea, în eventualitatea în care Parlamentul le va da vot de încredere. În lipsa unei majorități parlamentare care să susțină acest Guvern, Gavrilița spune că va recurge la mecanismul angajării răspunderii.

,,În caz că vom fi votați, noi sîntem pregătiți să mergem hotărît prin asumare de răspundere și prin alte instrumente, în primul rînd, să ajutăm oamenii să iasă din această criză, ceea ce Guvernul nu a făcut pînă acum, să curățăm instituțiile statului de oameni corupți și să distrugem schemele pe care au reușit să le facă deputații care și-au schimbat de 3 ori partidul”, a mai declarat Natalia Gavrilița.

Membrii echipei conduse de Natalia Gavrilița spun că au acceptat provocarea de a face parte dintr-un Guvern cu șanse reduse de a fi votat, pentru a forța declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Totuși, ei nu exclud posibilitatea formalizării unei majorități parlamentare după prima tentativă eșuată de învestire a Guvernului Gavrilița.

,,Cel puțin ipotetic, există riscul ca în Parlament hoții să-și dea mîna și să vină cu cel puțin 51 de semnături pentru a încerca să scape de alegeri anticipate. E cert că mulți oameni din Parlament nu-și doresc anticipate, oameni care au venit în Parlament să fure, să-și protejeze interesele meschine, au venit pentru imunitate parlamentară. Săptămîna viitoare se va alege grîul de neghină”, a spus vicepreședintele PAS, candidatul la funcția de ministru al afacerilor externe, Mihai Popșoi.

Potrivit legii, dacă eșuează două tentative repetate de învestire a unui nou Guvern, iar Curtea Constituțională constată circumstanțele dizolvării Parlamentului, acesta este dizolvat și sînt anunțate alegeri parlamentare anticipate.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X