Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Gavrilița a declarat că Spînu nu a avut împuterniciri pentru semnarea Protocolului cu Gazprom

25 dec. 2021,, 10:08   Politică
4792 38

Natalia Gavriliță declară că a văzut variantele protocolului, inclusiv, varianta care a fost semnată. Împuterniciri prin Hotărîre de Guvern nu au fost. Nu există o Hotărîre de Guvern în acest sens.

Nici decizia a Comisiei Situației Excepționale (CSE) și nici Hotărîre de Guvern sau împuterniciri formale pentru semnarea acestui Protocol, spune premierul, transmite omniapres.md.

Aceasta nu înseamnă că Protocolul este în vigoare, spune Gavriliță, pentru că există și o credibilitate a Guvernului. În acest sens, noi am acționat și am luat decizii în CSE în spiritul și litera acestui Protocol, mai declară Prim-ministru.

Este Protocolul discuțiilor și înțelegerilor și nu este un Acord Guvernamental

Potrivit premierului, există Lege și Hotărîre de Guvern care reglementează semnarea Acordurilor internaționale. Dacă vă uitați la acest protocol, el este, așa și denumit, ”Protocolul discuțiilor …. cum ar fi, protocoale car ese semnează atunci cînd sînt Comisii interguvernamentale, etc.


Gavriliță insistă – este Protocolul discuțiilor și înțelegerilor și nu este un Acord Guvernamental, de aceea, nu a fost o Hotărîre de Guvern sau un act formal de împuternicire.

Și aceasta în condițiile cînd Spînu și-a luat angajamente în numele statului pentru a respecta niște responsabilități din numele Guvernului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?