TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Filip nu s-a prezentat la audierile din comisiile parlamentare

Filip nu s-a prezentat la audierile din comisiile parlamentare

Fostul prim-ministru Pavel Filip nu s-a prezentat astăzi în fața deputaților din comisia de anchetă, care l-au invitat la audieri în cazul privatizării „Air Moldova”, scrie TV8.

Liderul Partidului Democrat a ales să meargă la Strășeni, pentru a participa la deschiderea cantinei liceului „Mihai Eminescu”, care a fost reparată. Filip și-a motivat prezența la eveniment prin faptul că proiectul de renovare a cantinei a fost inițiat de fosta guvernare democrată.

La audierile de astăzi în cazul „Air Moldova” a venit doar ex-premierul Chiril Gaburici și fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu. Ultimul a argumentat de ce a votat pentru privatizarea „Air Moldova”, dar a recunoscut că „să pregătești privatizarea unei asemenea companii în 30 de zile este imposibil”, deși asta s-a făcut în 2018.

Nicolae Eșanu a mai declarat că nu a fost posibil ca în contractul de vînzare-cumpărare a „Air Moldova” să fie inclusă obligativitatea ca investitorul să achite datoriile acumulate de compania de stat în valoare de 1,3 miliarde de lei, deși la conferința de presă „Blue Air” dădea asigurări că va achita datoriile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load