Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Fadei Nagacevschi a făcut anunțul: La ce partid a aderat

9 feb. 2023,, 13:19   Politică
4970 1

Fostul ministru al Justiției, ex-viceprimarul Capitalei, Fadei Nagacevschi intră oficial în politică. Acesta anunță pe Facebook că este membru al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), fondat și condus de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu.

„Este pentru prima dată la ai mei 40 ani cînd decid să ader la un partid. Sînt convins că anume alături de PDCM, sub conducerea domnului Ion Chicu, un om pragmatic, responsabil, stabil și autentic vom putea construi un stat de drept puternic, respectat, o oază de liniște și pace, unde îți este de mai mare dragul să trăiești - o democrație autentică... Este o alegere asumată și sînt sigur de rezultat”, a scris Nagacevschi.

Fadei Nagacevschi a fost ministru al Justiției în perioada noiembrie 2019 - august 2021, în Cabinetul de miniștri condus de actualul său șef de partid, Ion Chicu, iar ulterior în Guvernul interimar Ciocoi.

Din noiembrie 2021, pînă la începutul lunii octombrie 2022, a fost viceprimar al municipiului Chișinău. Acesta a fost numit în funcție prin ordinul primarului Capitalei, Ion Ceban, după ce candidatura sa a fost refuzată de două ori în Consiliul Municipal Chișinău.

În 4 octombrie 2022, Fadei Nagacevschi anunța că pleacă de la Primărie, pentru a reveni în avocatură.

15
4
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?