COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6924
Coronavirus stiri: 7690

Dodon: Un „maidan” ar putea avea loc numai cu implicarea unor forțe străine

12 oct. 2020,, 11:54   Politică
3999 5

Candidatul Igor Dodon nu crede că după alegerile prezidențiale vor avea loc ample manifestații stradale.

Un „maidan” ar putea avea loc numai cu implicarea unor forțe străine, mai spune Dodon în cadrul unui interviu pentru agenția de stat rusă RIA Novosti. Șeful statului mai spune că este gata să-și scoată în stradă susținătorii pentru a apăra victoria, transmite zdg.md.

„La noi nu există acel potențial de protest ca în Belarus, doar dacă nu va fi adus din străinătate. Eu nu cred în destabilizări și în „maidane” fără suport de din afară din partea unor jucători. Altfel, acolo unde există o conducere puternică, orice tentativă de destabilizare nu poate duce la nimic”, a mai opinat Dodon.

Șeful statului spune că sînt 3 actori internaționali care au influență în Republica Moldova: Rusia, UE și SUA. Toți 3, mai spune Dodon, nu au interes să destabilizeze situația în Republica Moldova. Rusia pentru că niciodată nu și-ar dor destabilizări la granița sa și în plus, există Transnistria. La fel și Uniunea Europeană nu ar fi interesată de situații critice la granița sa, iar SUA sînt preocupate cu propriile alegeri prezidențiale, mai spune Igor Dodon.

Șeful statului crede că tentative de proteste după alegeri vor avea loc, însă conducerea statului va reuși să le țină sub control. Totodată, manifestații de amploare nu vor putea avea loc din cauza pandemiei.


„Cred că situația cu pandemia se va înrăutăți, e o evaluare obiectivă, observăm acest lucru atît în Moldova, cît și în aște țări. Mi se pare că din această cauză lumea nu va ieși în masă la protest, pandemia își va spune cuvîntul, oamenii se vor teme să se adune”, a mai spus Dodon.

Candidatul la alegerile prezidențiale afirmă că știe foarte bine potențialul concurenților săi și chiar dacă pandemia nu era, oricum nu ar fi putut aduna multă lume. Partidul Socialiștilor însă, spune Igor Dodon, ar aduna ușor 30-40 de mii de oameni.

RIA Novosti a mai scris că Dodon a declarat că în cazul în care va cîștiga alegerile, esta gata să-și scoată susținătorii în stradă pentru a apăra victoria sa.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽