X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Manifestanţi israelieni au protestat împotriva guvernului lui Benjamin Netanyahu la Ierusalim

18 iun. 08:15   Externe
2166 0

Manifestanţi antiguvernamentali s-au reunit luni la Ierusalim, cerînd noi alegeri în încercarea de a-l înlocui pe prim-ministrul israelian njamin Netanyahu, care se află din nou în fruntea uneia dintre cele mai de dreapta coaliţii din istoria Israelului, relatează Reuters.

Un guvern de uniune pe timp de război s-a destrămat în urmă cu o săptămînă, cînd doi foşti generali centrişti, Benny Gantz şi Gadi Eisenkot, au demisionat, lăsîndu-l pe Netanyahu dependent de partenerii ultraortodocşi şi de extrema dreaptă. Linia dură a agendei lor provocase o ruptură majoră în societatea israeliană înainte ca atacul Hamas din 7 octombrie să declanşeze războiul din Fîşia Gaza.

Demonstraţiile adeseori săptămînale nu au schimbat încă peisajul politic, iar Netanyahu controlează în continuare o majoritate stabilă în parlament.

În urma plecării lui Gantz şi Eisenkot, grupurile de opoziţie au declarat o săptămînă de proteste care prevăd blocarea autostrăzilor şi manifestaţii în masă.

Pînă la apusul soarelui, mii de oameni s-au adunat în faţa Knesset-ului, parlamentul israelian, şi plănuiau să mărşăluiască spre reşedinţa privată a lui Netanyahu din oraş.

Mulţi dintre manifestanţi au agitat drapele israeliene. Alţii au purtat pancarte cu mesaje prin care criticau modul în care Netanyahu a gestionat problemele esenţiale, cum ar fi promovarea unui proiect de lege de recrutare militară care îi scuteşte pe evreii ultraortodocşi de serviciul militar obligatoriu, precum şi modul în care a gestionat războiul cu Hamas în Fîşia Gaza şi luptele cu Hezbollahul din Liban.

10
5
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав