X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Angajații aeroportului din Paris declanșează o grevă chiar înainte de Jocurile Olimpice

9 iul. 08:45   Externe
5475 0

Sindicatele care reprezintă lucrătorii de la Aeroports de Paris (ADP) intenționează să declanșeze o grevă pe 17 iulie, au declarat aceștia luni, cu cîteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice din 2024, pentru a crește presiunea asupra conducerii pentru a satisface cererile privind salariile și condițiile de muncă, scrie Reuters.

Sindicatele CGT, CFDT, FO și UNSA denunță o „deteriorare a condițiilor de muncă” și cer o „primă pentru întregul personal”, un plan „masiv” de recrutare pentru crearea a 1 000 de locuri de muncă și garanția că își vor putea lua zile libere în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Conducerea preferă să plătească un bonus „unei părți a personalului”, susțin sindicatele. Această amenințare vine ca urmare a deciziei „unilaterale” a directorului general al grupului, Augustin de Romanet, de a „plăti o primă doar unei părți a personalului”, spun sindicatele într-un comunicat de presă comun.

„Toate sindicatele au fost unanime în a denunța aceste metode de dezbinare și alegerile făcute de conducere”, au declarat acestea, „și trebuie să spunem că CEO-ul a ignorat cererile noastre”.

Sindicatele contestă refuzul, în condițiile în care „compania dispune de resursele necesare pentru a răspunde cererilor legitime ale angajaților și ale reprezentanților acestora”, citînd în special „dividendele confortabile pentru acționari”.


În perioada de vară, aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle și Orly gestionează în total aproximativ 350 000 de pasageri pe zi. Grupul ADP nu se așteaptă la o creștere a numărului de pasageri în timpul Jocurilor, dar a luat măsuri pentru a se asigura că sportivii sînt bine primiți, cu rute speciale și infrastructuri temporare.

Într-un comunicat de presă publicat la jumătatea lunii iunie, sindicatele au declarat că au solicitat „de luni de zile” conducerii să pună la dispoziție resursele necesare pentru a face față creșterii traficului aerian și organizării Jocurilor Olimpice.

În cadrul adunării generale de vineri, aproape 300 de angajați „au susținut decizia unanimă a sindicatelor de a suspenda participarea lor la toate formele de întîlniri cu conducerea”.

Adunările generale „au dat un mandat de a lansa o acțiune de grevă pe 17 iulie”, au declarat luni sindicatele.

Salariații din mai multe sectoare și întreprinderi publice s-au mobilizat cu succes în ultimele luni pentru a obține prime de lucru în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice, în special la regia publică de transport din Paris (RATP) și la căile ferate (SNCF).

5
2
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав