Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon, surprins de hotărîrea lui Durleșteanu: Am vorbit dimineața cu ea

16 mar. 2021,, 19:56   Politică
3596 7

Liderul Partidului Socialist al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că a rămas surprins de anunțul făcut de Mairana Durleșteanu de a refuza propunere de a deveni prim-ministru al țării.

”Eu azi dimineață am vorbit cu doamna Durleșteanu, cam în fiecare zi discutăm cu ea. Nu era intenția să se retragă, eu am reconfirmat faptul că o vom susține”, a declarat liderul socialist.

Totodată acesta a mențioan că ultimele decizii luate de Curtea Cosntituțională practic au anulat și candidatura înaintată de PSRM în persoana Marianei Durleșteanu.

”Noi urma să înaintăm încă odată la funcția de prim-ministru al RM pe Mariana Durleșteanu. A fost o surpriză, foarte straniu, nu înțeleg de ce Maia Sandu s-a grăbit să înainteze o nouă candidatură. S-a grăbit”, a mai spus Dodon.

Liderul PSRM a declarat că cel mai probabil Igor Grosu nu are șanse să fie votat de deputații socialiști.


”Eu nu cred că PSRM va susține această candidatură la funcția de prim-ministru. Acest decret poate fi desemnat neconstituțional. Dacă majoritatea înaintează un candidat atunci președintele trebuie să o înainteze. Eu cred că în curînd va veni majoritatea parlamentară cu o nouă candidatură. Am propus să evităm anticipatele și să rezolvăm problema pandemică. Ceea ce s-a făcut astăzi împinge țara în anticipate în luna mai, iunie. Cu campanie electorală în aprilie mai asta înseamnă cinism, genocid față de cetățeni. Cum să mergi în campanie electorală în aceste condiții. Sîntem gata să găsim soluții dar nu cu prețul vieții cetățenilor”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?