Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon spune cînd ar putea fi organizate alegeri anticipate

10 noi. 2019,, 11:00   Politică
7481 3

Deși nu-și dorește alegeri anticipate, șeful statului a vorbit despre data potențialului scrutin, dar și despre sistemul conform căruia va fi organizat exercițiul democratic, scrie agora.md.

În cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova, Igor Dodon a precizat că moldovenii au obosit de campanii electorale, iar în cazul în care socialiștii nu vor găsi un numitor comun cu blocul ACUM, cel mai probabil alegerile parlamentare vor fi organizate în toamna anului viitor, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

„Două campanii electorale de-a lungul unui singur an e prea mult. Chiar dacă părțile nu se vor înțelege, alegerile parlamentare cel mai bine să fie organizate odată cu cele prezidențiale, ca să nu-i batem pe oameni la cap și să nu cheltuim”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Totodată, Dodon a subliniat că scrutinul va fi organizat conform sistemului proporțional de vot:

„Alegerile trebuie să fie organizate conform sistemului proporțional de vot. Asta a fost înțelegerea în cadrul coaliției. Am semnat cu toții că agreăm aceste schimbări. Am schimbat legea. Acum vorbim despre decizia Curții Constituționale (CC) din primăvară care spune că dacă vor anticipate, ele trebuie să fie organizate după sistemul mixt. Știu că colegii de la Parlament s-au adresat la CC și au cerut să fie revăzută decizia. Cred că dacă, totuși, vom ajunge la alegeri anticipate, ele vor fi organizate conform sistemului proporțional de vot”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?