Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon a reiterat rugămintea către Erdogan de a aduce în Moldova sabia lui Ștefan cel Mare

17 oct. 2018,, 15:52   Politică
3237 1

Igor Dodon l-a rugat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită la Chișinău, să permită ca sabia lui Ștefan Cel Mare să fie adusă la noi în țară. Președintele Turciei i-a promis o copie, "așa cum am dat și României".

„Reiterez rugămintea cu care am venit personal pentru a aduce în Republica Moldova originalul sau o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Anul 2018 este anul lui Ștefan cel Mare și sper foarte mult că voi avea susținerea dumneavoastră în acest sens”, i s-a adresat Dodon lui Erdogan în cadrul conferinței de presa ținute cu ocazia semnării declarației comune de cooperre strategică între Republica Moldova și Turcia.

Președintele Turciei a răspuns prompt, spunîndu-i lui Dodon că sabia domnitorului este un unicat și nu va fi scoasă din muzeul Topkapi din Turcia.

„Colegul meu, ministrul culturii și turismului, va trimite o copie identică a sabiei lui Ștefan cel Mare. Sabia lui Ștefan este unică în lume și nu poate fi scoasă afară din muzeul Topkapi. Așa cum am dat și României o copie a acestei sabii, va fi facută una și pentru dumneavoastră”, i-a răspuns Erdogan lui Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?