X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Deputatul Gaik Vartanean, rămîne în Parlament. Grosu: Onorabil era să depui mandatul

15 dec. 2022,, 10:27   Politică
3307 0

După ce ieri deputatul Gaik Vartanean a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și se alătură MAN-ului, astăzi în cadrul ședinței parlamentului acesta a anunțat că rămîne în parlament în calitate de deputat independent.

Deputatul BCS, Vasile Bolea, a anunțat că în cadrul ședinței de ieri a fracțiunii s-a luat decizia privind excluderea deputatului Gaik Vartanean.

La rîndul său, Vartanean a menționat că rămîne să activeze în parlament în calitate de deputat independent.

”Într-adevăr, ieri a avut loc ședința BCS, unde am depus cererea și ea a fost aprobată. Astăzi mă declar că voi activa în parlament în calitate de deputat independent și vreau să mulțumesc colegilor deputați din bloc pentru susținerea demersului meu, vreau să urez succes în promovarea legii pentru beneficiul țării. Voi fi dispus să susțin oricare proiect de lege care vine în beneficiul țării care vin atît de la opoziție, cît și de la majoritatea parlamentară”, a declarat deputatul.

Dumitru Alaiba a menționat că a sperat că actualul parlament nu va avea transfugi.


”Cu tot sufletul credeam că acest parlament va fi fără transfugi, fără deputați care vin pe listă și sar în altă barcă. Din păcate nu a fost să fie, avem o rîndunică, dar cred că societatea trebuie să știe motivele din care ați decis această mișcare destul de bizară din parlamentele precedente. Felicitări domnului Ceban de această achiziție”, a spus Alaiba.

La rîndul său, președintele legislativului, Igor Grosu a spus că ar fi fost onorabil să își depună mandatul de deputat.

”Onorabil era să depui mandatul și să vină altcineva, dar mă rog asta e voia boierilor”, a spus Grosu.

Reamintim că ieri, deputatul Gaik Vartanean a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și se alătură Partidului MAN condus de primarul de Chișinău, Ion Ceban.

„Decizia lui Gaik Vartanean nu reprezintă o surpriză pentru echipa PSRM. Noi am știut întotdeauna că el este omul apropiat a lui Ion Ceban și că plecarea lui era un fapt iminent. Îi dorim succes în continuare, cu precizarea de rigoare că PSRM mereu a condamnat traseismul politic. Mizăm pe bunul simț al lui Gaik Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, or acest mandat aparține PSRM”, notează reprezentanții fracțiunii.

Deputatul Gaik Vartanean în vârstă de 43 de ani, s-a născut în orașul Erevan, Armenia. Acesta a studiat politologia la Universitatea de Stat din Moldova. Din 2012 este membru al fracțiunii PSRM, iar în 2015 a fost membru al Consiliului Municipal Chișinău din partea PSRM. Din 21 iulie curent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

2
5
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?