Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Deputații se convoacă în ultima ședință a sesiunii extraordinare

24 aug. 2021,, 09:20   Politică
2211 0

Deputații se întrunesc astăzi, 24 august, la ora 11:00, în ultima ședință a sesiunii extraordinare, la care vor examina mai multe proiecte în a doua lectură.

Unul dintre acestea se referă la crearea unei comisii pentru evaluarea activității procurorului general. În urma calificativelor primite, acesta ar putea primi sancțiuni disciplinare sau chiar demis din funcție de către șeful statului, la propunerea comisiei.

Un alt proiect care, de asemenea, va fi examinat în a doua lectură, se referă la excluderea procurorului general din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

Ambele inițiative au primit un aviz negativ din partea Procuraturii Generale pe motiv că acestea ar duce la subordonarea politică a instituției. De asemenea, deputații vor examina în a doua lectură proiectul care prevede ca Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică să stabilească zilnic prețul plafon la benzina cu cifra octanică A95 și la motorină.

Prețul pentru celelalte tipuri de combustibil ar urma să fie calculat de fiecare rețea de benzinării. Parlamentul va examina în a doua lectură și proiectul prin care șeful Centrului Național Anticorupție nu va mai fi ales prin concurs, ci la propunerea a 20 de deputați.


Ședința de astăzi se va încheia cu partea festivă consacrată aniversării a 30-a a Independenței Republicii Moldova, prin care se va anunța încheierea sesiunii extraordinare.

Președintele Legislativului, Igor Grosu, a declarat într-o emisiune televizată că o nouă sesiune a Parlamentului ar putea începe pe data de 9 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?