X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputații au modificat componența nominală a mai multor comisii parlamentare permanente

15 sep. 2022,, 17:40   Politică
2415 0

Deputații au operat modificări în componența nominală a mai multor comisii parlamentare permanente. La ședința plenară de astăzi, un proiect de hotărîre în acest sens a fost susținut cu 74 voturi.

Potrivit documentului, deputatul din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Alexandr Trubca a fost numit președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară. Totodată, Iurie Păsat va fi vicepreședintele Comisiei, iar Viorel Barda – secretarul. Comisia agricultură și industrie alimentară va mai avea un membru nou – deputatul din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Oleg Canațui.

Deputații au mai hotărît ca Roman Roșca să fie membrul Comisiei mediu și dezvoltare regională, iar Vasile Porțevschi – al Comisiei de control al finanțelor publice.

Comisiile permanente sînt organe de lucru ale Legislativului. Potrivit Regulamentului Parlamentului, acestea îi sînt subordonate, iar numărul comisiilor, denumirea, componența numerică și nominală se hotărăște de Legislativ, la propunerea Biroului permanent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?