X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputat PAS, despre moțiunea de cenzură: "Probabilitatea să fie votată este absolut nulă"

18 oct. 2023,, 10:27   Politică
2539 2

Probabilitatea ca moțiunea de cenzură împotriva demiterea Guvernului Recean să fie votată este una nulă.

Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Adrian Cheptonar, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive TV. Totodată, deputatul a precizat că moțiunea ar urma să fie dezbătută de Parlament în această săptămînă.

„Probabilitatea este absolut nulă. Noi avem toată susținerea pentru prim-ministrul Recean. Nu există disensiuni în fracțiune sau deputați care ar considera așa. Domnul Recean face o treabă bună. Personal nu am nici cel mai mic motiv de a dori ca el să fie extras acum”, a declarant deputatul PAS.

„Socialiștii o să iasă și o să spună de ce ei vor asta. Respectiv noi o să îi batem măr. O să demonstrăm ipocrizia lor și minciunile. Le recomand să se pregătească să ia bătaie”, a mai precizat Cheptonar.

Precizăm că, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlament a înaintat recent o moțiune de cenzură privind demiterea Guvernului Recean. Printre motivele invocate în textul moțiunii se regăsesc prelungirea situației excepționale în Republica Moldova și regrese în domeniul protecției sociale.


Opoziția parlamentară critică Guvernul pentru indexarea pensiilor contrar prevederilor legale – cu 15% în loc de 30% și pentru că oferă pedagogilor și polițiștilor o plată unică cu tentă electorală, în loc de o majorare a salariilor.

Potrivit legii, o moțiune de cenzură poate trece Parlamentului dacă este susținută de cel puțin 51 de deputați. Fracțiunea BCS din Legislativ are 29 de deputați.

2
0
0
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?