Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Demidețchi: „Am căzut într-o capcană de șoareci și între pietrele de moară ale unei construcții geopolitice”

4 iul. 2022,, 12:30   Politică
3851 0

Autoritățile Republicii Moldova, din păcate, au căzut într-o capcană de șoareci și în moara construcțiilor geopolitice, iar țara se află într-o situație foarte dificilă din cauza prețurilor mari la gaz și alte bunuri și servicii.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valeri Demidețchi, în cadrul emisiunii „Главное” de la TVC-21, transmite Noi.md.

"Chiar noi am fost cei care am insistat pe această schemă, de care suferim acum. Noi am insistat. Am cerut-o, am spus că dorim să calculăm prețul în termeni europeni. Și acum îl calculăm. Ne-am gîndit că Gazprom, din anumite motive, nr va... Că gazul nu are mirosul necesar... Da, acum luam un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru achiziționarea de gaze. Am compensat oamenii pentru tarife. Dar asta este o minciună. Acești bani sînt scoși nu din buzunarul PAS-ului, nu din buzunarul doamnei Gavrilița sau al doamnei președinte Sandu cu tot respectul pentru ei. Acești bani se iau și apoi ni se returnează la prețul benzinei, produselor alimentare, la toate, toate. În viața aceasta pentru tot trebuie să plătești. Nu există cașcaval gratuit. Se întîmplă doar într-o capcană pentru șoareci, în care noi, din păcate, am fost prinși. Prin urmare, voi spune că avem o situație foarte dificilă. Foarte dificilă. Și înțeleg guvernarea noastră, care a căzut în aceste pietre de moară ale construcției geopolitice. Ne este foarte greu. Sîntem o țară mică. În lume, poți număra pe degetele de la o singură mînă țările care iau decizii independent. Noi nu facem parte din această cohortă. Și înțeleg conducerea noastră, care a căzut în aceste pietre de moară, mai ales odată cu evenimentele din țara vecină. Nu știm ce se va întîmpla mîine”, a spus Valeri Demidețchi.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?