Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Cine a beneficiat de pe urma războiului din Ucraina? Opinie

16 mai. 17:40   Război în Ucraina
2752

De războiul din Ucraina nu a beneficiat nici Ucraina, nici Rusia, nici țările UE, dar au avut de cîștigat SUA, care au vrut întotdeauna să-i înlăture pe ruși de pe piață.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

El a menționat că doar o persoană anormală și nebună poate saluta ceea ce s-a întîmplat în Ucraina, acest război, tragedia cînd frații se ucid unii pe alții.

"Dar tuturor experimentatorilor noștri le propun să facă un mic experiment. Imaginați-vă că războiul nu este în Ucraina, ci în Siria, Libia, Afganistan, Irak, fosta Iugoslavie. Nu vom îndoi degetele pînă în Vietnam, pentru că va trebui să ne descălțăm. Și acolo nu luptă Rusia și Ucraina, dar, să zicem, Statele Unite și una dintre țările NATO. Și sute de mii de ONG-uri de-ale noastre vor avea o scuză, se vor simți mai bine și li se va spune de ce a fost necesar acest lucru. La fel ca Madeleine Albright, cînd a spus mai devreme despre copiii care au murit în Irak din cauza sancțiunilor: "așa a trebuit, așa a trebuit" și nimeni nu a strigat și nu s-a indignat", a subliniat Valerii Demidețki.

"Se duce o luptă, o competiție. Sînt aplicate standardele triple deoarece țările mari doresc să se înlăture una pe alta. Este clar cine a beneficiat din faptul că în Ucraina au început acțiunile militare. Ucraina, în orice caz, nu a cîștigat. Nici Rusia nu a cîștigat, fiind sub presiunea puternică a sancțiunilor și așa mai departe. Uniunea Europeană, unde prețurile cresc sălbatic, nu a cîștigat nici ea. Au cîștigat oamenii care au vrut să înlăture rușii de pe piață, să înlăture Rusia. Dar noi știm cine și din ce cauză", a spus el.

9

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав