Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Fadei Nagachevschi: Sîntem acceptați în UE din motive geopolitice

28 iun. 17:00   Politică
2135 0

"Din păcate, noi sîntem acceptați sau trași în Uniunea Europeană nu în baza reformelor calitative, ci în baza situației geopolitice din regiune". Această opinie a fost exprimată de fostul ministru al Justiției, juristul și membrul Partidului Dezvoltării și Unirii din Moldova Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii "По фактам".

Potrivit lui Nagacevschi, criteriul de recunoaștere a guvernării moldovenești ca fiind democratică nu au fost deloc reformele calitative.

"Poate că, pentru europeni, democrația în sensul lor, pe care îl promovează acum, include sancțiuni împotriva Federației Ruse. Acest lucru este suficient pentru a recunoaște guvernul moldovean ca fiind democratic", a declarat Nagacevschi.

El a subliniat că pentru cetățenii moldoveni sînt importante criterii foarte diferite.

"Dar pentru noi, pentru consumatorul intern, este important să avem libertate de exprimare, drepturi de proprietate, un sistem judiciar corect, ca politicienii să asculte poporul, o economie adecvată și garanții sociale", a spus el.


Nagacevschi consideră că politica UE poate afecta negativ bunăstarea cetățenilor și crește tensiunea socială:

"Autorităților li se acordă un credit de încredere doar pentru că au fost de acord să accepte toate sancțiunile pe care le adoptă Uniunea Europeană, indiferent de faptul că acest lucru duce la înrăutățirea situației economice și sociale din Moldova și radicalizează poporul", a declarat Nagacevschi.

El a mai spus că astfel de măsuri nu sînt eficiente și servesc doar pentru raportarea către UE.

"Acestea nu sînt reforme calitative, ele sînt scrise de dragul rapoartelor către Uniunea Europeană", a subliniat Nagacevschi.

34
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?