X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Declarație: "Vom uni forțele sănătoase în jurul unui proiect național"

20 sep. 2021,, 11:30   Politică
3452 8

În Republica Moldova se intenționează unirea forțelor sănătoase ale opoziției parlamentare și extraparlamentare în jurul unui proiect național pentru a oferi societății o alternativă rezonabilă și rațională actualei guvernări.

Despre acest lucru a declarat vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalului NTV-Moldova.

Potrivit lui, astăzi pe socialiști îi interesează cel mai puțin forma juridică a acestei probleme.

"Pe noi ne interesează crearea unui bloc politic. Este absolut neprincipial dacă aceasta va fi o fuziune, dacă va fi un bloc politic. Ne interesează să unim forțele Societății, pentru că forțele care conduc astăzi și i-au adus pe cei de dreapta la guvernare, au muncit foarte mult pentru a destrăma forțele pro-statale", a spus Vlad Batrîncea.

"Deci, dacă e să ne uităm la sociologie, majoritatea cetățenilor susțin o anumită agendă, anumite valori. Dar datorită anumitor tehnologii, au fost separați un număr mare de oameni. Desigur, există multe supărări personale, neînțelegeri, istorii negative. Dar noi avem scopul de a uni oamenii, forțele sănătoase, partidele politice, organizații, activiști, astfel încît să putem crea o echipă eficientă, care nu numai că va putea organiza lupta împotriva politicii antisociale, dar va putea și uni oamenii, va putea pregăti o alternativă guvernării care va dezamăgi inevitabil oamenii", a declarat vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor.


Potrivit lui, este vorba despre partide extraparlamentare care au potențial uman, ideologic, organizațional, există oameni cu un anumit nivel de pregătire în diferite domenii.

Vlad Batrîncea nu a numit posibilii aliați, pentru a nu crea motive inutile de a împiedica procesul de unificare, ca cineva să nu înceapă să joace pe contradicții, să nu înceapă anumite intrigi.

"Noi cu toții am mai trecut prin asta. Am văzut cît de intens ne-au lovit cap în cap, au construit bariere între noi. Dar noi sîntem absolut convinși că situația actuală ne permite să ne unim în jurul unui proiect național. Astăzi deja avem consultări și purtăm discuții. În șase luni - un an vor avea loc anumite procese de unificare", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?