X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Cei de dreapta ar trebui să-și amintească ce a pățit Filat, ascultînd funcționarii europeni

20 mai. 2020,, 13:30   Politică
4597 2

Partidele de dreapta din Moldova trebuie să-și amintească ce a pățit Filat, dacă i-a ascultat pe funcționarii europeni, care activează de dragul unei bife în cariera lor.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii "Дело принципа" de la postul de televiziune Accent TV, scrie aif.md.

Șeful statului a atras atenția asupra faptului că partidele de dreapta au început din nou să ridice teme geopolitice: ei spun, haideți să-i păcălim pe socialiștii și pe Dodon, pentru că ei sînt "mîna" lui Putin, iar noi trebuie să fim cu NATO, România, UE etc.

"Anume cu astfel de lucruri Vladimir Plahotniuc i-a tras pe sfoară pe toți. Și pe Voronin, și Filat, și alții. Atît Voronin, cît și Filat nu fost înlăturați.

Așadar, stimați foști parteneri de coaliție, Sandu și Năstase: dacă ne permitem să fim trași pe sfoară ca iepurii, în baza unor declarații geopolitice, atunci vom avea același sfîrșit. Problema nu este cine este primul, ci cine este al doilea. Încă nu se știe cine va fi primul și cine - al doilea. Dar faptul că nici voi, nici noi nu vom avea în acest caz un viitor politic, ci un stat din nou capturat de Plahotniuc prin Candu și Șor este 100%. Nu putem și nu trebuie să ne jucăm acum cu dezbateri geopolitice", a spus Igor Dodon.


Șeful statului a menționat că nu întîmplător duce în mod clar și consecvent o politică externă echilibrată.

"Nu-l ascultați acum pe Candu, care spune că Dodon și Putin oferă interviuri pentru "Euronews" sau pentru alții și prin asta încearcă să-i păcălească pe cei de dreapta. Și unii ambasadori ascultă acest lucru, lor le place, pentru că sună bine. … Vreau să le reamintesc lui Sandu și Năstase cum Filat i-a ascultat pe europeni în anul 2013 și a mers din nou la crearea unei coaliții cu Plahotniuc împotriva lui Voronin. A fost mai-iunie 2013, eu eram în opoziție și îmi amintesc. Filat a fost categoric împotrivă și a spus că este mai bine să mergem în anticipate. Dar au venit comisarii și au spus să-l numească premier pe Leancă de dragul viitorului european. Cum s-a terminat? Stimați Năstase și Sandu: luați manualele și revedeți istoria modernă de acum 7 ani. Același lucru se poate întîmpla dacă veți asculta din nou unii oficiali europeni, care de dragul carierei lor, pentru a bifa faptul că s-au confruntat cu forța pro-rusă, vă vor obliga să mergeți cu Candu și Șor. Veți sfîrși la fel, este doar o chestiune de timp", a avertizat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?