Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon va invita la discuții liderii PSRM, PDM, PAS și PPDA

20 mai. 2020,, 08:35   Politică
3152 11

Dacă în viitorul apropiat din PDM vor mai pleca cîțiva deputați și nu va exista o majoritate stabilă, președintele va începe negocierile cu liderii partidelor parlamentare, cu excepția grupării Șor-Candu, pentru a găsi o ieșire din situația creată.

Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Accent TV, scrie aif.md.

”Dacă mai pleacă cîțiva deputați și nu va mai fi majoritate, voi invita pe Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase să decidă cum procedăm mai departe. Permitem mafiei să joace cu noi ca mîța cu șoarecele sau adoptăm o decizie principială. Trebuie să curățăm totul. Acesta este posibil în alegeri ori ne putem înțelege să ajungem la un consens național”, a spus președintele.

Igor Dodon menționează că în țară urmează să fie organizate alegerile prezidențiale, după care dacă nu se va putea merge în continuare în acest format, se dizolvă Parlamentul și se declanșează alegerile parlamentare anticipate. Șeful statului a declarat că ar fi perfect ca să alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate să se desfășoare într-o singură zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?