X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Curtea de Apel a decis: Anatol Donțu e primar de Căușeni

11 dec. 2023,, 17:04   Politică
3920 0

Curtea de Apel a decis. Anatol Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor din partea Platformei DA, este primar de Căușeni. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Dinu Plîngău.

„Victorie la Curtea de Apel pentru Căușeni. Aceste alegeri au demonstrat că nu e suficient ca oamenii să te voteze la alegeri, mai e nevoie să te bați pentru mandatul oferit de cetățeni și în instanța de judecată”, a scris Dinu Plîngău pe rețele, transmite unimedia.

Pe 29 noiembrie, liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat că, instanța de judecată a obligat Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al lui Anatol Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor din partea formațiunii.

Platforma DA a contestat decizia prin care mandatul de primar de Căușeni a fost invalidat. Despre aceasta a declarat liderul formațiunii Platforma DA. „Vom solicita demisii și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în acest act marca ,,Berdilo””, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

În timpul celui de-al tur de scrutin, Consiliul Electoral din Căușeni a invalidat mandatul primarului ales din primul tur al alegerilor locale generale, care a avut loc pe 5 noiembrie 2023. Despre aceasta a anunțat secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc.


9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?