Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Curtea Constituțională a respins sesizarea cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul

18 ian. 11:35   Politică
3894

Curtea Constituțională a declarat astăzi constituțională Legea privind ratificarea Convenției de la Istanbul.

Astfel, Curte a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de doi deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în legătură cu ratificarea Convenției, notează Noi.md cu referire la protv.md.

Președinta Curții, Domnica Manole, a explicat că sesizările nu întrunesc condițiile de admisibilitate și nu pot fi admise pentru examinare în fond, menționînd că „Convenția nu contrazice constituțiile naționale care definesc căsătoria”.

„Convenția de la Istanbul nu urmărește să elimine diferențe dintre bărbați sau femei sau să sugereze că femeile și bărbații sunt la fel. Prin urmare, Conveția nu vine în conflict cu art. 31 din Constituția Republicii Moldova din perspectiva libertății conștiinței sau cu articolul referitor la educație”, a declarat Domnica Manole.

Menționăm că Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice a fost votată de către deputații PAS. Socialiștii și comuniștii au calificat documentul că fiind rușinos și au părăsit sala de ședințe în semn de protest.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав