X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cum comentează Maia Sandu decizia de a încheia un contract de livrare a energiei cu Centrala de la Cuciurgan

6 dec. 2022,, 11:13   Politică
3415 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Guvernul trebuie să comunice mai bine despre necesitatea acestui contract și condițiile acestui contract, să răspundă la toate întrebările pe care le au cetățenii, transmite Ziarul de Garda.

„Guvernul trebuie să își consolideze instituțiile care se ocupă de subiectele energetice pentru că este clar că problemele de energie vor fi în continuare, în următorii ani, foarte importante și avem nevoie de suficientă capacitate pe acest domeniu”, a adăugat Maia Sandu.

Ieri, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Comisia pentru Situații Excepționale va dispune revederea tarifului la energia electrică, iar pînă astăzi cel tîrziu Agenția Naționale pentru Reglementare în Energetică va trebui să ia decizia în privința unui nou tarif. Asta după ce, vineri a fost semnat contractul cu Centrală de la Cuciurgan privind livrarea energiei electrice.

Sîmbătă, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrală de la Cuciurgan. Astfel, cantitatea pentru ultima lună a anului va fi de aproximativ 204 mii MW la un preț de 73 de dolari.

3
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?