X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Condoleanțe pentru poporul Greciei din partea conducerii R. Moldova

1 mar. 2023,, 10:45   Politică
3654 0

În timp ce președinta Republicii Elene se află la Chișinău, în Grecia s-au ciocnit două trenuri, iar tragedia a luat cel puțin 29 de vieți. Preventiv, 85 de persoane sînt rănite.

Conducerea Moldovei a transmis deja mesaje de condoleanțe poporului Greciei. Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au dorit supraviețuitorilor însănătoșire grabnică și au exprimat compasiune familiilor care și-au pierdut apropiații.

„Exprim cele mai profunde condoleanțe președintelui Katerina Sakellaropoulou și poporului grec în legătură cu tragicul accident de tren de noaptea trecută. Gîndurile și rugăciunile noastre sînt cu toți cei care și-au pierdut pe cei dragi”, afirmă Maia Sandu.

Lidera de la Atena urma să se afle în Republica Moldova pînă pe 2 martie. Cel mai probabil vizita sa va fi întreruptă, iar Președinția a schimbat deja ora cînd aceasta va susține declarații comune cu Maia Sandu, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Profund întristat de vestea coliziunii mortale cu trenul din Grecia. În numele Guvernului, transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor și poporului grec. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor răniților”, spune premierul Recean.


„Sînt profund întristat să aud despre coliziunea trenurilor din Grecia , care a dus la pierderi de vieți. Sincere condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor și doresc o însănătoșire rapidă tuturor celor afectați de acest tragic incident”, transmite la rîndul său șeful Legislativului, Igor Grosu.

Precizăm că misiunile de salvare sînt în curs de desfășurare în Grecia. Se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească, conform serviciilor specializate. Pentru intervenție au fost mobilizați 150 de pompieri, 17 vehicule și 40 de ambulanțe, iar în trenuri se aflau în total circa 350 de persoane.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?