X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîte ţări au confirmat că trimit delegaţii la Summitul din 1 iunie

24 mai. 2023,, 13:51   Politică
3379 0

Sunt 46 de țări dintre cele 47 invitate care au confirmat că delegațiilor lor vin la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca, pe 1 iunie.

Conform purtătorului de cuvînt al Guvernului, în context este lansată și campania „Moldova nu este singură”, în cadrul căreia liderii mondiali vor comunica despre faptul că vin în Republica Moldova, notează realitatea.

Conform site-ului oficial al Summitului, în total autoritățile au transmis invitații oficialilor din 47 de state. De asemenea, la eveniment urmează să ajungă primele persoane din Uniunea Europeană: șefa Comisiei Europene, președinta Parlamentului UE și președintele Consiliului UE.

„Urmăriți mesajele video. În cadrul acestora, liderii vor vorbi despre prioritățile care vizează procesul de organziare a summitului”, a anunțat purtătotul de cuvînd al Gvuernului, Daniel Vodă.

Conform lui, după ce a fost publicat mesajul lui Emmanuel Macron, urmează video similare de la Ursula vor der Leyen, Charles Michel, Roberta Metsola, dar și mai mulți șefi de stat sau funcționari de rang înalt din UE.

12
0
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?