Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul anunță locația și subiectele care vor fi abordate la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova

5 oct. 2023,, 08:15   Politică
3022 0

La cea de a 4-a ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova din luna octombrie vor fi abordate 6 tematici, a precizat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Evenimentul va avea loc pe 17 octombrie la Palatul Republicii din capitală și va întruni reprezentanți din peste 30 de țări și organizații internaționale.

„În pregătirea Conferinței au loc ședințele grupurilor de lucru tematice constituite pe 6 tematici, după cum urmează: efort umanitar – gestionarea fluxului de refugiați și relocarea acestora în statele europene; energie – sprijinirea securității energetice a țării noastre; lupta împotriva corupției – susținerea guvernului în implementarea agendei ambițioase de reforme, inclusiv în domeniile justiției, combaterii corupției și promovării dezvoltării economice; managementul frontierelor – afaceri interne și gestionarea eficientă a frontierelor; asistența financiară – creșterea rezilienței socio-economice și reforma administrației și managementul finanțelor publice” a menționat Daniel Vodă, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată de ordin politic, financiar și material.

Totodată, țara noastră poate obține expertiză aprofundată în procesul de reformare democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, țărilor G7, instituțiilor financiare internaționale și a altor parteneri de dezvoltare. Prima reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc la Berlin, în aprilie, 2022. Cea de-a doua ediție a fost organizată la București, în luna iulie, iar cea de-a treia, la Paris, în luna noiembrie.

3
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?