Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine este Igor Grosu, noul președinte al Parlamentului

29 iul. 2021,, 15:35  
1327 0

Igor Grosu, cel care astăzi a fost ales președinte al Parlamentului, în legislatura precedentă a deținut funcția de președinte al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și a fost lider interimar al formațiunii.

El a ocupat funcția de viceministru al Educației în perioada 2012-2015, cînd Maia Sandu era ministru. Ulterior, în august 2015 și-a dat demisia, iar mai tîrziu a fost numit consilier principal de stat al prim-ministrului în domeniul științei, educației, ocrotirii sănătății și protecției sociale, funcție pe care a îndeplinit-o cîteva luni.

Mai apoi, Grosu s-a alăturat fostei sale șefe de la Educație, Maia Sandu, fiind unul dintre fondatorii PAS și devenind secretarul general al noii formațiuni de pe arena politică a Republicii Moldova.

Rise scrie că Grosu este unul din fondatorii unor organizații neguvernamentale: Amnesty International Moldova, Centrul național de asistență și informare a ONG-urilor din Moldova “CONTACT”, Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de analiză și evaluare a reformelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?