Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine a aruncat în aer barajul centralei hidroelectrice Kahovka

6 iun. 2023,, 15:11 (reactualizat 7 iun. 2023,, 03:26)   Politică
8666 2

De îndată ce au apărut informații despre distrugerea barajului hidroelectric Kahovka, conducerea Moldovei a condamnat imediat Rusia, care, în opinia lor, este vinovată de această explozie.

În același timp, au suferit în principal localitățile situate pe teritoriile ocupate de Rusia, incluse de Rusia în componența sa. Respectiv, Rusia a dat vina pe armata ucraineană, numind distrugerea acestui baraj drept un act terorist.

"Acesta este un război și n-ar fi mai bine ca Moldova neutră să nu se amestece în acest război, iar conducerea țării, în astfel de cazuri, să ”nu provoace ursul” și să nu facă comentarii, mai ales cînd informațiile despre eveniment nu au fost verificate?",se întreabă experții.

După cum s-a anunțat anterior, barajul centralei hidroelectrice Kahovka din regiunea Herson a fost distrus marți seara din cauza prăbușirii unui pilon. Autoritățile ucrainene explică că acest lucru s-a întâmplat din cauza explodării sale de către partea rusă, iar autoritățile ruse, la rîndul lor, spun că barajul hidroelectric Kahovka a avut de suferit din cauza bombardamentelor forțelor armate ale Ucrainei și, ca urmare a distrugerii supapelor de la stație, apa a început să se scurgă necontrolat în aval.

48
1
2
6
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?