X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Maia Sandu și Dorin Recean, despre distrugerea barajului din Kahovka

6 iun. 13:11   Război în Ucraina
3058 3

Președinta Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean condamnă distrugerea barajului din orașul Kahovka, în urma căreia mai multe localități din regiunea Herson, Ucraina, au fost inundate.

„Condamn cu fermitate distrugerea barajului din Kahovka din această dimineață. Atacarea de către Rusia a infrastructurii critice reprezintă crime de război. Domnule președinte Volodimir Zelenski, sîntem pregătiți să acordăm asistență ca răspuns la inundații și să sprijinim eforturile de atenuare a impactului”, a declarat șefa statului într-o postare pe Twitter.

Și prim-ministrul Dorin Recean afirmă că R. Moldova este alături de Ucraina și este gata să ofere asistența necesară.

„Condamnăm ferm distrugerea deliberată a barajului Novaia Kahovka din regiunea Herson a Ucrainei, care pune în pericol civilii și creează noi provocări în întreaga regiune. Rusia trebuie trasă la răspundere (…). Sîntem de partea Ucrainei și sîntem gata să oferim asistența necesară", a spus șeful Executivului pe pagina sa de Twitter.

După cum s-a anunța anterior, barajul centralei hidroelectrice Kahovka din regiunea Herson a fost distrus marți seara din cauza prăbușirii unui suport. Autoritățile ucrainene explică că acest lucru s-a întîmplat din cauza explodării sale de către partea rusă, iar autoritățile ruse, la rîndul lor, spun că barajul hidroelectric Kahovka a avut de suferit din cauza bombardamentelor forțelor armate ale Ucrainei și, ca urmare a distrugerii supapelor de la stație, apa a început să curgă necontrolat în aval.

3
0
0
0
66

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?