X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chicu: Moldova este o țară care se poate autofinanța

17 oct. 2023,, 13:30   Politică
3774 0

"Moldova este o țară care se poate autofinanța și o țară autosuficientă dacă funcționează corect". Declarația a fost făcută de fostul prim-ministru Ion Cicu în cadrul emisiunii "По фактам", răspunzînd la întrebarea moderatoarei despre ce s-ar întîmpla cu Moldova dacă investițiile occidentale în țara noastră ar înceta peste noapte.

Potrivit fostului premier, Moldova este absolut capabilă să se descurce și fără sprijinul financiar al UE.

"Și ce s-a întîmplat cu Moldova atunci cînd aceste injecții erau la nivelul de 5% din toate necesitățile noastre? Oare oamenii în 2018, 2019 trăiau mai rău decît acum? Noi aveam atunci un nivel de 5 - maxim 6 la sută din infuziile externe. Eram o altă țară atunci? Anul acesta, în 8 luni, deficitul bugetar este mai mare decît în 2020, cînd am ținut economia închisă timp de 3 luni din cauza pandemiei, secetei etc., în timp ce noi primim granturi, iar granturile ne permit să reducem deficitul bugetar. Moldova este o țară care se poate autofinanța și autosuficiența dacă lucrăm corect.... Dacă autoritățile s-ar ocupa de economie și de interesele țării, situația ar fi cu totul alta", a declarat Ion Chicu.

De asemenea, fostul prim-ministru consideră că aderarea la UE nu garantează îmbunătățiri bruște în țară:

"Imaginați-vă că aderăm la UE în 2030. Viața devine imediat minunată? Nu mai trebuie să muncim, nu mai trebuie să cumpărăm gaze în mod rațional?


De ce credem că ne vom căsători și vom deveni imediat fericiți?

... În primul rînd, să ajungi acolo [la UE] este un drum lung, iar în al doilea rînd, nu înseamnă că va fi bine imediat."

49
3
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?