Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Totul la un click distanță: Noua aplicație mobilă pentru serviciile guvernamentale

10 ian. 13:26   Societate
2802 0

Cabinetul de miniștri a aprobat conceptul pentru aplicația guvernamentală EVO. Prin intermediul acesteia, atît persoanele fizice, cît și juridice, vor avea acces la informații și funcționalități, anunță Noi.md

Aplicația mobilă va face disponibil un portofel de acte digitale, unde vor putea fi accesate: buletinul de identitate, permisul de conducere și certificatele de înmatriculare. Mai mult, acesta va integra module și date din MCabinet, precum și va oferi acces direct la serviciile și informațiile din Portalul Serviciilor Publice.Versiunea completă va include opțiunea de oferire, revocare, revizuire și păstrare a împuternicirilor MPower; va face posibilă efectuarea programărilor la serviciile disponibile în sistemul eProgramare, precum și accesarea informațiilor cu privire la statutul de asigurat, medicul de familie, informații despre vaccinuri și alte informații de sănătate.

Autentificarea în aplicație va fi posibilă prin intermediul semnăturilor electronice și a portalului MPass, oferind și un mod vizitator.

Agenția de Guvernare Electronică a fost desemnată în calitate de posesor și deținător al aplicației EVO și va asigura funcționalitatea și dezvoltarea continuă a aplicației. Aceasta va putea fi descărcată gratuit prin intermediul platformelor și magazinelor online Play Store și App Store.

7
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?