Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Alaiba: Peste 40% din exportul R. Moldova este cel de servicii

6 iul. 17:00   Economie
4016 1

Republica Moldova exportă tot mai multe servicii. Astfel, potrivit ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, 42% din exporturile țării noastre sînt exporturi de servicii.

„Și la servicii avem o balanță pozitivă. Adică exportăm mai mult decît importăm. Ce înseamnă asta? Nu exportăm doar produse agricole și industriale în sensul clasic al cuvîntului, dar și diverse tipuri de activități, precum servicii de transport și logistică, de consultanță, financiare, IT”, notează ministrul pe pagina sa de Facebook, transmite noi.md cu referire la stiri.

Oficialul menționează că sfera serviciilor este o sursă de locuri de muncă productive.

„Oameni care nu emigrează, ci lucrează în Moldova și prestează servicii pentru clienții de peste hotarele țării noastre, în schimbul cărora în țară intră bani care alimentează salarii și investiții”, notează Alaiba.

Potrivit lui, exportul de servicii este în creștere cu 8% în primul trimestru al anului 2024. Ministrul susține că în următorii ani „vom avea cu siguranță mai mult din jumătate din exporturile noastre exporturi de servicii”.


Top servicii în creștere în 2024:

- Serviciile de întreținere și de reparații;

- Servicii pentru afaceri;

- Servicii de informatică;

- Servicii financiare;

- Servicii de telecomunicații.

„Edificarea unei economii bazate pe servicii este parte din viziunea noastră. De aceea, am prelungit garanția pentru IT Park, am extins-o cu alte activități de Business Process Outsourcing (BPO), reformăm sectoarele cu potențial înalt de creștere, eliminăm bariere birocratice și oferim finanțare pentru antreprenori. Aceasta este economia pe care o construim - diversificată și dinamică”, mai spune ministrul.

3
1
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?