Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Bursa Română de Mărfuri a fost înregistrată în Republica Moldova

3 iul. 20:15   Economie
2795 0

Bursa Română de Mărfuri a fost înregistrată în Republica Moldova.

Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, Dmitri Alaiba, menționînd că aceasta va putea tranzacționa nu doar gaze naturale, ci o gamă mult mai largă de mărfuri.

El a publicat pe pagina sa de socializare un extras din Registrul de Stat al Persoanelor Juridice al Republicii Moldova privind înregistrarea Bursei Română de Mărfuri Est SRL la data de 1 iulie 2024.

Potrivit documentului, obiectul principal al acestei societăți este comercializarea energiei electrice, gazelor naturale, intermedieri în comerțul cu combustibili, minereuri, metale, produse chimice pentru industrie, materia lemnos, materiale de construcții, produse agricole, materii prime și multe altele.

Dumitru Alaiba a menționat că, desigur asta e doar partea legală și această platformă nu va fi de mîine.


”Urmează un efort de dezvoltare a acestei infrastructuri. Însă e un pas important, mă bucur că am ajuns aici mult și le urez mult succes înainte”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova.

El a subliniat că avantajele unei burse de mărfuri pentru o economie sînt clare.

”Atît vînzătorul, cît și cumpărătorul pot primi un preț mai corect în condiții mai clare. Transparență, prețuri corecte, riscuri reduse, un loc adițional de întîlnire pentru cumpărători și vînzători, acces la piețe externe prin intermediul bursei de mărfuri, informații mai complexe despre piață și multe altele care fac din bursa de mărfuri un element crucial al unei economii moderne”, a menționat ministrul Alaiba.

Anterior s-a anunțat că, începînd cu 1 iulie 2024, BRM East Energy și-a schimbat oficial denumirea în Bursa Română de Mărfuri East Ltd. BRM East Energy a fost înființată în 2021 ca o societate înregistrată în Republica Moldova, al cărei acționar este Bursa Română de Mărfuri, cel mai vechi operator privat pe piețele centralizate de tranzacționare a mărfurilor din România.

La 14 martie 2022, Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei din Moldova a aprobat funcționarea BRM East Energy în calitate de operator al platformei de tranzacționare a gazelor naturale în Moldova.

5
0
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?