X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ceban: Decizia de anulare a rezultatelor alegerilor este incorectă

20 iun. 2018,, 11:12   Politică
3670 0

Socialiștii nu au cerut sub nicio formă instanței anularea rezultatele alegerilor din 3 iunie. Declarația aparține consilierului PSRM Ion Ceban, care consideră că hotărîrea de ieri a instanței cu privire la invalidarea scrutinului este incorectă, notează Noi.md.

„Decizia este incorectă și poartă un caracter și substrat politic profund. Colegii mei de la departamentul juridic nu au solicitat excluderea cuiva din campanie sau invalidarea mandatului, sau anularea alegerilor. Noi am cerut doar constatarea încălcării Codului electoral - faptul că Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor și a admis implicarea politicienilor din exterior”, a declarat Ceban astăzi, în cadrul unui briefing.

Chiar dacă consideră că legislația electorală a fost încălcată, Ceban afirmă că acesta nu a fost un temei pentru invalidarea rezultatelor alegerilor. Socialistul a menționat că formațiunea va solicita Curții de Apel anularea hotărîrii instanței de fond.

„Vrem să vedem partea motivantă, iar apoi o să depunem și noi la Curtea de Apel toate documentele necesare pentru a anula în întregime această hotărîre. Toate astea sînt niște jocuri murdare și nu înțeleg de ce eu, care am fost concurent electoral, am fost vizat în această decizie, deși nu am nicio încălcare”, a adăugat Ceban.

Potrivit politicianului, în urma anulării rezultatelor alegerilor, cel mai mult au avut de pierdut socialiștii, întrucît Primăria „va rămîne la cheremul democraților”.


„Unul dintre principalii beneficiari ai acestei situații este Andrei Năstase. Dumnealui acum se victimizează, deși cred că mare treabă la Primărie nu ar fi făcut. Cel mai mult are de pierdut PSRM, pentru că noi nu avem nevoie să fim învinuiți de ceva. Totodată, PD a utilizat acest lucru firesc pentru a-și menține statu-quoul, resursele la Primărie. În această situație eu mă simt cel mai prost”, a conchis Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?