COVID-19 în MOLDOVA

Ce a discutat președintele țării cu ambasadorul Armeniei

Ce a discutat președintele țării cu ambasadorul Armeniei

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Jivan Movsisyan, Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, cu care a discutat mai multe chestiuni legate de extinderea dialogului moldo-armean, în toate domeniile de interes reciproc.

Șeful statului moldovenesc a subliniat faptul că în ultimii ani, relațiile dintre țările noastre s-au consolidat semnificativ, inclusiv la nivel de conducere.

Astfel, în luna noiembrie 2017, a avut loc vizita oficială a Președintelui Republicii Moldova în Armenia, iar în anii 2018 și 2019 Președintele Republicii Moldova a vizitat orașul Erevan, unde a participat la Summit-ul Francofoniei și, respectiv, la cel al Uniunii Economice Eurasiatice.


De asemenea, în luna februarie 2020, o delegație a Parlamentului Moldovei, în frunte cu speakerul Zinaida Greceanîi, a efectuat o vizită în Armenia.

În acest context, Președintele Moldovei și Ambasadorul Republicii Armenia au discutat la această întrevedere posibilitatea de a organiza o vizită la Chișinău a prim-ministrului Republicii Armenia, Nikol Pashinyan. Inițial, sosirea oficialului era planificată pentru luna iunie, dar s-a anulat din cauza pandemiei.

În legătură cu aceasta, Igor Dodon a subliniat faptul că partea moldovenească este dispusă să continue discuțiile pe marginea acestei chestiuni.

De asemenea, am pledat pentru organizarea în cadrul vizitei premierului armean a ședinței Comisiei interguvernamentale bilaterale pentru colaborare comercial-economică și a Forumului oamenilor de afaceri. În această ordine de idei am remarcat interesul reciproc pentru extinderea relațiilor comerciale și economice dintre țările noastre”, a scris președintele Moldovei pe pagina sa de socializare în urma întrevederii cu ambasadorul Armeniei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load