Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cazul lui Plahotniuc va fi examinat de un judecător începător

27 iul. 2023,, 17:20   Politică
3836 0

„Dosarul anului” , în care Vladimir Plahotniuc este învinuit în frauda bancară, a fost repartizat aleatoriu magistratei de la Judecătoria Chişinău, Tatiana Postolachi. Judecătoarea se află la început de carieră şi a ajuns în atenţia opiniei publice după pronunţarea sentinţei în dosarul biciclistului, strivit pe şosea lîngă Stăuceni de un şofer fără permis de conducere.

Tatiana Postolachi a încercat să scape de dosarul Plahotniuc, declarînd abţinere. Colega sa din oficiul Buiucani al Judecătoriei Chişinău, Ana Cucerescu, a respins cererea de abţinere. Motivul pentru care magistrata Postolochi s-a abţinut să examineze dosarul de învinuire al lui „Al Capone de Grozeşti” nu este cunoscut, la fel cum nu este cunoscut nici motivul prin care şi-a întemeiat refuzul colega sa, deoarece decizia nu a fost făcută publică, transmite crime - moldova.

Tatiana Postolachi şi-a început cariera în magistratură în februarie 2022, cînd a fost numită în funcţie pe un termen de 5 ani. Pînă atunci, magistrata a activat în avocatură.

Judecînd după Declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2022, Tatiana Postolachi a ajuns în magistratură fiind o femeie înstărită.

În 2021, Tatiana Postolachi a ajuns în proprietatea unei case de locuit cu suprafaţa de 156 metri pătraţi, estimată la 113.000 euro, pentru care mai are de achit în rate încă jumătate de preţ. Magistrata mai deţine, din 2015, un apartament, estimat la 800.000 de lei.


În 2020, Tatiana Postolachi şi-a cumpărat cu 140.000 de lei un automobil de model Honda CRV.

Magistrata a mai raportat trei conturi bancare, în care păstrează 43 de mii de euro.

O săptămînă în urmă, Tatiana Postolachi l-a condamnat la 6 ani de închisoare, cu regim deschis, pe şoferul care l-a ucis pe biciclistul de 12 ani. „O batjocură faţă de societate”, a reacţionat indignat tatăl victimei.

0
3
0
4
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?