Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Catană: "Conducerea nu trebuia să neglijeze încheierea contractului cu privire la gaze"

16 iul. 2022,, 14:30   Politică
4578 0

Declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit cărora nu va vinde nici o parte din țară pentru gaze ieftine sînt lipsite de argumente și nu trebuia să lase la voia sorții încheierea contractului cu privire la gaze.

Această opinie a fost exprimată de expertul Vitalie Catană în cadrul emisiunii "Tema cu Liudmila Belcencova", scrie primul.md

"Acestea sînt declarații lipsite de argumente. Nimeni nu a cerut să vinzi. Cum poți vorbi despre anumite condiții și despre anumite vînzări de terenuri dacă nici măcar nu ai mers la negocieri? De unde știi care au fost cerințele Gazprom dacă nu ai fost acolo? A mers acest Spînu ca să domine acolo...", a spus Catană.

În același timp, expertul și-a exprimat indignarea că, conducerea țării a lăsat la voia sorții procesul de negociere privind încheierea unui contract cu Gazprom.

"Nu trebuia să neglijeze încheierea unui contract cu privire la furnizarea gazelor. Pentru că este clar că oricum vei încheia acest contract. Și dacă e așa, atunci tu mergi și încerci să negociezi, pentru că a avea prețul spot – așa cum avem noi acum — înseamnă cel mai mare preț", a subliniat Catană.


Reamintim că săptămîna aceasta, în emisiunea postului public de televiziune, Președintele Maia Sandu a declarat că nu regretă că nu a mers la Moscova pentru a negocia cu privire la furnizarea gazelor. "Și nu am de gînd să vînd o parte din țară doar pentru a obține gaze mai ieftine pentru o jumătate de an", a spus șefa statului.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?