X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Borșevici: Două mari sărbători din luna mai unesc ambele maluri ale Nistrului

9 mai. 2022,, 11:00   Politică
2788 0

Profesorul și diplomatul Victor Borșevici a vorbit despre semnificația sărbătorilor de mai: ziua pomenirii – Paștele Blajinilor și 9 Mai – Ziua Victoriei, care astăzi unesc oamenii noștri pașnici în aceste vremuri grele.

"ZIUA VICTORIEI și ZIUA POMENIRII sufletelor blajinilor sînt zile a recunoștinței urmașilor față de toți strămoșii noștri care și-au dat viața pentru pacea pe Pămînt și viitorul celor dragi, copiilor și nepoților noștri.

Este îmbucurător faptul că pe ambele maluri ale Nistrului, compatrioții noștri aduc un omagiu acestei sărbători luminoase. Acest lucru ne unește în dorința noastră de a înfrunta împreună amenințarea unui nou masacru fratricid care plutește deasupra noastră. Numai împreună, sărbătorind împreună aceste două mari sărbători, arătăm toată puterea și forța poporului nostru multinațional în lupta pentru pace și prosperitate a rasei umane din întreaga lume. Celor care cred că panglica Sf. Gheorghe este un obstacol în calea acestei împăcări, le reamintesc că sub protecția și semnul Sfîntului Gheorghe Învingătorul Dragonului, popoarele coaliției anti-hitleriste au învins ciuma cafenie care plutea nu doar deasupra Europei, ci și deasupra viitorului întregii omeniri.

Sărbători fericite, dragi compatrioți de pe ambele maluri ale Nistrului, indiferent de tradițiile și credințele noastre politice naționale! Numai împreună putem apăra cerul pașnic de deasupra patriei noastre comune. Vă cuprind!".

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?