COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2919
Puterea stiri: 6631

Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va înainta în Parlament un proiect de modificare a Constituției

29 iul. 22:47   Politică
3226 3

Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat că foarte curînd fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va înainta în Parlament un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Potrivit lui Dodon, în prezent Legea Supremă a țării necesită perfecționare. Liderul socialiștilor a precizat că modificările constituționale se vor referi la statalitate, funcționarea instituțiilor de stat, alte subiecte.

Anterior, liderul socialiștilor a declarat că reforma constituțională trebuie să vizeze relația dintre Președinte, Guvern și Parlament, astfel ca să fie evitate blocajele politice, să interzică conducătorilor statului să dețină mai multe cetățenii, să combată traseismul politic și să prevadă reducerea numărului de deputați, dar și să stipuleze clar competențele Curții Constituționale, care în ultimul timp a devenit un instrument în mîinile unor politicieni. Dodon mai susține că în Constituția Republicii Moldova mai trebuie indicat expres că partidele care pledează pentru lichidarea statului urmează să fie interzise.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽