Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bilanț la final de sesiune. Greceanîi a prezentat rezultatele din Parlament

23 dec. 2019,, 12:25   Politică
4328 1

Circa 160 de acte legislative au fost adoptate în sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Anunţul a fost făcut luni de speakerul Zinaida Grecianîi la finele unei şedinţe comune cu şeful statului, Igor Dodon şi premierul Ion Chicu, transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

Potrivit sursei citate, tot în această sesiune au fost adoptate 73 legi și 100 de hotărîri, iar conform datelor preliminare 81 de proiecte de acte legislative au fost aprobate în prima lectură. Autori a circa 70 la sută din toate actele legislative înregistrate în Parlamentul Republicii Moldova sînt deputații.

“Chiar dacă nu avem o majoritate parlamentară, inițiativele sociale lansate de şeful statului au fost toate votate. S-a reuşit şi adoptarea legilor bugetare extrem de necesare întregii ţări. Au fost şi discuţii aprinse însă cel mai important lucru este că ţara intră în noul an cu toate actele necesare aprobate”, a remarcat Grecîanîi.

Potrivit Regulamentului legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăși sfîrșitul lui decembrie. Prima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2019 a avut loc pe data de 27 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?