Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Batrîncea: Sîntem gata să formăm grupul de lucru

19 apr. 2019,, 08:20   Politică
4072 8

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, spune că PSRM este gata să formeze un grup de lucru așa cum a propus blocul ACUM, dar acesta trebuie să fie pentru constituirea majorității parlamentare, stabilirea agendei și pentru partajarea responsabilităților în stat cum ar fi prim-ministrul, președintele Parlamentului, componența cabinetului de miniștri.

Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica” Nataliei Morari de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Timp este puțin și sperăm mult că cei din ACUM vor analiza la rece situația și vor înțelege un lucru – că această poziție nu va fi schimbată și că vor fi anticipate. Însă propunerea Consiliului partidului este foarte clară – creăm majoritate parlamentară și conducem statul Republica Moldova”, a declarat politicianul. Socialistul spune că PSRM este gata să susțină proiectele de legi propuse de ACUM, în afară de legea „Magnițki”.

Potrivit lui, atunci cînd o inițiativă este votată de 51 de deputați deja juridic aceasta se numește majoritate parlamentară. „De ce blocul ACUM face o tragedie din crearea acestei majorități chiar nu putem înțelege”, spune Vlad Batrîncea.

Parlamentarul spune că o eventuală agendă dintre blocul ACUM și Socialiști ar putea să fie scrisă pe hîrtie și semnată pentru a nu exista mai multe interpretări. „Pe noi nu ne interesează cînd cineva vrea să obțină control în stat, să obțină toate funcțiile pe care Parlamentul le numește la primele ședințe și după care să spună că ei cu socialiștii nu au nimic în comun”, afirmă deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?