X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Batrîncea, despre televiziunile lăsate fără licență: Niciun argument

20 dec. 2022,, 13:45   Politică
2483 0

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea consideră că Comisia Situații Excepționale (CSE) a suspendat licența celor șase posturi de televiziune fără vreun argument probat, transmite Știri.md.

„S-a demonstrat foarte clar că această decizie a fost una ilegală și arbitrară. Am cercetat, am studiat toate materialele Consiliului Audiovizualului (CA) și am constatat faptul că CA nu a aplicat nicio sancțiune vizavi de aceste televiziuni, pentru pretinsul argument despre războiul din Ucraina. CA, care a monitorizat în regim special și aceste televiziuni, a constatat că nu au existat acele motive care au fost invocate de către CSE, pentru a suspenda licența la aceste șase televiziuni. Înseamnă că nu există un temei rezonabil, nu există niciun argument probat, nu există niciun temei plauzibil pentru asemenea măsuri. Este un abuz grav care trebuie pedepsit. Noi, opoziția parlamentară, am ieșit deodată și am spus că doamna Gavrilița trebuie să-și asume. Fără anularea acestor decizii absolut scandaloase R. Moldova nu va avea niciun viitor democratic”, a declarat Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Deputatul mai consideră că membrii CA au fost presați să găsească motive pentru suspendarea licențelor televiziunilor, fapt pentru care ar trebui să demisioneze in corpore.

Amintim că, Comisia Situații Excepționale (CSE) a luat decizia ca șase posturi de televiziune din Moldova, afiliate deputatului fugat Ilan Șor și PSRM, să rămînă fără licența de emisie. Decizia a provocat nemulțumiri și a fost atacată în instanță.

25
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?