X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bătrîncea: "Cine sînteți voi să impuneți propria voință întregii societăți?!"

22 dec. 2023,, 13:11   Politică
3992 0

Discuții aprinse astăzi în Parlament la proiectul privind Concepției de comunicare strategică și contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine pentru anii 2024-2028.

Reprezentanții opoziției au criticat aspru proiectul, acuzînd guvernarea că vrea să instituie cenzura în Republica Moldova și să îngrădească pluralismul de opinii. Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a declarat că prin această inițiativă se dorește crearea unei instituții de control care să impună societății ce și cum să gîndească.

"Aflu azi de la această tribună a Parlamentului că un articol din Constituție este o rușine. Bunica mea spunea că limba este moldovenească, mama mea mi-a spus același lucru și mie trebuie să-mi fie rușine pentru acest lucru? Cine sînteți voi să impuneți propria voință întregii societății?!

Și acest lucru nu e expus doar de propaganda puterii de la tribuna parlamentului, ministrul de interne a declarat același lucru. E grav atunci cînd țara se află într-o criză, cînd situația este deosebit de complicată, iar noi căutăm ideologii.(...)Voi vorbiți despre ce este adevăr și neadevăr, despre o instituție de stat care va decide ce este adevărul.

Acest centru va decide că ceea ce scrie un cetățean pe un canal sau este just sau nu, dacă are dreptul la existență sau nu. Și cine va decide? Ministrul Revenco.(...) La sigur următorul parlament va anula acest proiect rușinos", a menționat Bătrîncea.


După cîteva ore de dezbateri, proiectul Concepției de comunicare strategică și contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine pentru anii 2024-2028 a fost adoptat cu majoritate de voturi.

65
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?