Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bătălie între CUB și PAS: Primarul unui sat din raionul Călărași riscă să piardă mandatul

11 ian. 16:09   Politică
5226 0

A cîștigat mandatul de primar la un vot diferență, însă riscă să fie înlăturat de la conducerea satului. PAS este acuzat că ar juca murdar, pentru a „fura” mandatul de la CUB.

Primarul localității Țibirica, raionul Călărași, Iacob Proscurov, riscă să fie înlăturat de la conducerea instituției, după ce candidatul Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Ion Iurcu, a contestat la Curtea de Apel Chișinău rezultatul alegerilor, transmite Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

Potrivit Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), partidul de guvernămînt vrea să-l lase pe Iacob Proscurov fără mandatul de primar.

„La Țibirica, primarul CUB a cîștigat alegerile locale de anul trecut cu diferența de 1 vot contra candidatului PAS. Buletinele de vot au fost renumărate de cîteva ori de Consiliul electoral local, care a confirmat prin semnătură numărarea/atribuirea voturilor primarului CUB, Iacob Proscurov. Ulterior și instanța de judecată a menținut această decizie.

PAS contestă la Curtea de Apel două buletine de vot, pentru a utiliza o „acrobație” juridică și a „fura” mandatul primarului. Depășind atribuțiile, PAS vrea ca CEC-ul, care este în mîinile lui, să ofere o soluție de avantajare a candidatului său. Acest abuz nu trebuie tolerat”, se arată într-un comunicat de presă al CUB.


Amintim că la alegerile locale generale din 2023, Iacob Proscurov, candidatul partidului CUB, l-a învins pe Ion Iurcu de la PAS cu o diferență de un singur vot. Potrivit rezultatelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, Iacob Proscurov a acumulat 376 de voturi, iar Ion Iurcu – 375.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?