X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Avocații Marinei Tauber au contestat decizia privind prelungirea arestului

24 aug. 2022,, 08:45   Politică
3106 0

„Din păcate ne scapă argumentele care justifică soluția instanței. Instanța a ignorat argumentele apărării. Este un dosar politic. Vom ataca decizia”, a declarat avocatul Iulian Balan, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au respins marți, 23 august, recursul depus cu privire la prelungirea măsurii preventive de arest.

„Nici eu, nici Partidul „ȘOR” nu purtăm vreo vină pentru învinuirile care ni se aduc. Nu au fost prezentate probe care să demonstreze că ar trebui să fiu ținută sub stare de arest în penitenciar”, declară Marina Tauber.

„Mă simt bine, dar închisoarea e închisoare. Nu doresc nimănui să trăiască ceea ce trăiește familia și apropiații mei. Au trecut 30 de zile de cînd mă aflu în penitenciar. Unii iau decizii cu veselie, alții înaintează învinuiri.

Noi vom face tot posibilul ca cei care participă la luarea acestor decizii să răspundă personal. Nu trebuie de jucat cu viețile omenești, cu sorțile oamenilor. Nu sînt cu nimic vinovată. Partidul „ȘOR” nu este vinovat”, a declarat Marina Tauber.

La data de 23 iulie, Marinei Tauber i-au fost înaintate învinuirile în dosarul finanțării ilegale a Partidului "Șor", scrie Noi.md cu referire la stiri.md.


Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al partidului și finanțarea acestuia de către un grup criminal organizat, condus de Ilan Șor.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, a rămas fără imunitate parlamentară joi, 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?