Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Audieri la Parlament pe cazul omorului din sectorul Rîșcani al capitalei

15 iul. 10:24   Politică
2967 0

Comisia securitate națională din Parlament organizează astăzi audieri pe circumstanțele omorului cetățeanului turc, împușcat mortal pe 10 iulie, la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei, notează Noi.md.

”Rog să fie chemați la discuții și cei de la Procuratură, SIS, Migrație, CSM.

Am o rugăminte să adresați și întrebări cîte cazuri de acest gen mai avem noi, astfel de vizitatori care tare își doresc azil în Moldova și la care etapă se află solicitările lor”, a declarat săptămîna trecută șeful Legislativului, Igor Grosu.

Noi.md amintește că un cetățean străin a fost omorît în sectorul Rîșcani al capitalei, de către un bărbat care a efectuat cîteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția victimei.

Ulterior, organele de drept au cerut ajutorul cetățenilor pentru identificarea bărbatului care a comis crima.


Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat pînă acum, deoarece a depus cerere de azil. Potrivit Procuraturii Generale, faptul tergiversării îndelungate a examinării cererii de azil, de la depunere pînă în prezent, a dus la imposibilitatea menținerii în stare de arest a persoanei și aplicarea unei măsuri preventive alternative, reieșind din faptul că, pe o cerere de extrădare, Codul de procedură penală prevede posibilitatea menținerii în stare de arest pînă la 180 de zile.

Despre situația creată, Procurorul General a informat și sesizat la 03.04.2024 Consiliul Superior al Magistraturii, cu descrierea detaliată a faptelor de tergiversare la examinarea în contencios administrativ.

La 31.05.2024, CSM a informat Procuratura că Inspecția Judiciară a respins ca neîntemeiată adresarea Procurorului General. Decizia dată a fost contestată, iar o decizie definitivă nu există pe acest caz, precizează procuratura.

0
0
2
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?