X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Crima din sectorul Rîșcani al capitalei: Doi suspecți, identificați

11 iul. 10:05   Societate
4945 0

Poliția a identificat și audiază două persoane care au statut de suspecți, complici în cazul omorului din 10 iulie, a unui cetățean străin, în sectorul Râșcani al capitalei.

Informația a fost confirmată pentru NM de către Diana Fetco, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției.

„Avem doi suspecți, complici în cazul crimei, care la moment se află în custodia Poliției”, a declarat Diana Fetco.

În dimineața zilei de astăzi, 11 iulie, se cunoaștea despre reținerea unui singur suspect.

Noi.md amintește că un cetățean străin a fost omorît în sectorul Rîșcani al capitalei, de către un bărbat care a efectuat cîteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția victimei.


Ulterior, organele de drept au cerut ajutorul cetățenilor pentru identificarea bărbatului care a comis crima.

Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat pînă acum, deoarece a depus cerere de azil. Potrivit Procuraturii Generale, faptul tergiversării îndelungate a examinării cererii de azil, de la depunere pînă în prezent, a dus la imposibilitatea menținerii în stare de arest a persoanei și aplicarea unei măsuri preventive alternative, reieșind din faptul că, pe o cerere de extrădare, Codul de procedură penală prevede posibilitatea menținerii în stare de arest pînă la 180 de zile.

Despre situația creată, Procurorul General a informat și sesizat la 03.04.2024 Consiliul Superior al Magistraturii, cu descrierea detaliată a faptelor de tergiversare la examinarea în contencios administrativ. La 31.05.2024, CSM a informat Procuratura că Inspecția Judiciară a respins ca neîntemeiată adresarea Procurorului General. Decizia dată a fost contestată, iar o decizie definitivă nu există pe acest caz, precizează procuratura.

2
1
2
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав